Training TGO Leiding
Driedaagse training Team Grootschalig Opsporing –
Vaste Kern Leidinggevende (TGO-VKL) training
Het programma Versterking Opsporing en Vervolging naar aanleiding van het Rapport Posthumus, heeft een katalyserende werking op de structurering van werkzaamheden bij grootschalige opsporingsonderzoeken. Adromi heeft de afgelopen jaren diverse cursussen voor verschillende doelgroepen mogen verzorgen. Samen met de politieacademie heeft Adromi een driedaagse training Team Grootschalig Opsporing – Vaste Kern Leidinggevende (TGO-VKL) training ontwikkeld, waarbij het simuleren met casuïstiek van een hectische situatie onderscheidend is.
Maar ook een tweedaagse training voor rechercheassistenten behoort tot de mogelijkheden en het opleidingsprogramma. De training is sinds 2012 nog pragmatischer door de uitbreiding met een simulatie oefening. In opdracht van de stichting studiecentrum rechtspleging heeft Adromi landelijk circa 600 officieren van justitie opgeleid, hoe zij hun rol kunnen invullen bij TGO’s. Zowel de mens- als de structuurkant wordt belicht tijdens deze trainingen. De opleidingen staan niet op zich maar kunnen worden gevolgd door adviestrajecten, die eerder bijvoorbeeld resulteerden in een handboek voor officieren van justitie, maar ook individuele coaching en begeleiding.
De trainers van Adromi hebben als grote meerwaarde dat zij de procesmatige kant van het werk uitstekend kunnen overbrengen. De opleiding maakt veel gebruik van casuïstiek, waarbij onze trainers kunnen putten uit hun jarenlange ervaring bij politie en justitie.
Niveau
HBO / WO
Duur
3 dagen
Locatie
Hendrik-Ido-Ambacht
& incompany
Leerdoelen/resultaat:
Het doel is deelnemers kennis en inzicht verschaffen in de gestandaardiseerde TGO methodiek, zodanig dat regionaal een efficiënte en effectieve aanpak van grootschalige delicten gewaarborgd is en de medewerkers onderling uitwisselbaar zijn binnen (en eventueel buiten) de regio.
Leerdoelen (cultuur)
De cursist:
- kan een team opzetten
- kan een onderzoek organiseren
- kan zorgdragen voor een goede werkverdeling
- kan de briefings zelfstandig voorbereiden en leiden
- beheerst leidinggeven
- beheerst presenteren
- kan de werksfeer bevorderen
- kan een team afbouwen
Leerdoelen (structuur)
De cursist:
- beheerst kennis van de TGO systematiek
- kan projectmatig werken
- kan beslisdocumenten opstellen
- kan werkopdrachten formuleren
- is bekend met taken/bevoegdheden/verantwoordelijkheden
- krijgt inzicht van kritische beslismomenten
- begrijpt de inrichting van het administratieve proces
De cursisten kunnen na de cursus leiding en inhoud geven aan (grote) rechercheprojecten door middel van een projectmatige aanpak en kunnen omgaan met groepsprocessen in situaties met verhoogde werkdruk.
INHOUD / PROGRAMMA
- Algemene inleiding
De training is een mix van structuur en cultuur afgewisseld met casuïstiek. - Casuïstiek
De casussen zijn afkomstig uit de praktijk en vormen een mix van groepsoefeningen en individuele oefeningen. - Theorie
Aan de hand van theorie moeten de cursisten casussen uitwerken. Ook het TGO handboek wordt besproken waarin de TGO-regeling, procedures en werkinstructies staan beschreven. - Examen
De cursus duurt drie dagen. Iedere cursusdag bestaat uit een deel theorie en een deel casuïstiek. De verhouding is ongeveer 50% / 50%. Na afloop van iedere cursusdag vindt een evaluatie van de dag plaats. Tenslotte wordt aan het eind van dag drie een eindevaluatie uitgevoerd.