Training TGO Recherche

Tweedaagse TGO training ontwikkeld voor recherche assistenten

Naar aanleiding van de training Team Grootschalig Opsporing – Vaste Kern Leidinggevende (TGO-VKL) heeft Adromi samen met de politieacademie ook een tweedaagse TGO training ontwikkeld voor recherche assistenten, waarbij het simuleren met casuïstiek van een hectische situatie onderscheidend is. In opdracht van de stichting studiecentrum rechtspleging heeft Adromi landelijk circa 400 officieren van justitie opgeleid, hoe zij hun rol kunnen invullen bij TGO’s. Zowel de mens- als de structuurkant wordt belicht tijdens deze trainingen.

De opleidingen staan niet op zich maar kunnen worden gevolgd door adviestrajecten, die eerder bijvoorbeeld resulteerden in een handboek voor officieren van justitie, maar ook individuele coaching en begeleiding. De trainers van Adromi hebben als grote meerwaarde dat zij de procesmatige kant van het werk uitstekend kunnen overbrengen. De opleiding maakt veel gebruik van casuïstiek, waarbij onze trainers kunnen putten uit hun jarenlange ervaring bij politie en justitie.

Niveau

MBO / HBO

Duur

2 dagen

Locatie

Hendrik-Ido-Ambacht
& incompany

Leerdoelen/resultaat:

De rechercheurs zodanig opleiden dat zij optimaal samenwerken met de pv-coördinator en in staat zijn deze te ondersteunen bij de opzet van een onderzoeks- en procesdossier conform het bibliotheeksysteem.

De cursist:

 • beheerst kennis van de TGO systematiek
 • kan projectmatig werken
 • kan beslisdocumenten opstellen
 • kan werkopdrachten formuleren
 • is bekend met taken/bevoegdheden/verantwoordelijkheden
 • krijgt inzicht van kritische beslismomenten
 • begrijpt de inrichting van het administratieve proces

Deelnemers kennis en inzicht verschaffen in de gestandaardiseerde TGO methodiek, zodanig dat regionaal een efficiënte en effectieve aanpak van grootschalige delicten gewaarborgd is en de medewerkers onderling uitwisselbaar zijn binnen (en eventueel buiten) de regio.

INHOUD / PROGRAMMA

 1. Algemene inleiding
  De training is een mix van structuur en cultuur afgewisseld met casuïstiek.
 2. Casuïstiek
  De casussen zijn afkomstig uit de praktijk en vormen een mix van groepsoefeningen en individuele oefeningen.
 3. Theorie
  Aan de hand van theorie moeten de cursisten casussen uitwerken. Ook het TGO handboek wordt besproken waarin de TGO-regeling, procedures en werkinstructies staan beschreven.
 4. Examen
  De cursus duurt twee dagen. Iedere cursusdag bestaat uit een deel theorie en een deel casuïstiek. De verhouding is ongeveer 50% / 50%. Na afloop van iedere cursusdag vindt een evaluatie van de dag plaats. Tenslotte wordt aan het eind van dag twee een eindevaluatie uitgevoerd.

Neem voor meer informatie
contact op met René Menneken

Neem contact op