Training PD-management

Verantwoordelijkheden op de PD tactische
& technische aspecten van het PD-onderzoek

Plaats Delict PD management is het managen (organiseren, administreren en communiceren), door een aangewezen beheerder plaats delict of leider plaats delict, wanneer er sprake is van gecategoriseerde delicten of van delicten die Team Grootschalig Opsporing (TGO)-waardig zijn.

De training PD management is ontwikkeld voor de politie Eenheid Rotterdam en later in opdracht van de politieacademie aangepast. De training kan worden aangepast aan verschillende doelgroepen, zoals politie in het blauw, de opsporing en kan zowel op uitvoerend als leidinggevend niveau worden gegeven. Vaardigheden als directief leidinggeven in een hectische situatie worden met computersimulaties getraind. Andere onderwerpen zijn de verschillende procedures, rollen en verantwoordelijkheden op de PD en tactische en technische aspecten van het PD-onderzoek.

Niveau

MBO / HBO

Duur

2 dagen

Locatie

Hendrik-Ido-Ambacht
& incompany

Leerdoelen/resultaat:

De cursist is bekend met:

 • de uitvoeringsregeling 26 november 2003
 • regeling PD management juli 2002
  – Proces
  – Taakprofielen
  – Documenten

De cursist wordt getraind in vaardigheden op het gebied van leidinggeven onder druk:

 • beslissingen nemen
 • scenario denken
 • snel vergaren, analyseren en overdragen van informatie

INHOUD / PROGRAMMA

 1. Algemene inleiding
  De training is een mix van structuur (regelingen etc.) en vaardigheden o.g.v. leidinggeven, waarbij een andere benadering is gekozen dan zij gewend zijn van Steven Covey.
 2. Casuïstiek
  De casussen vormen een mix van groepsoefeningen en individuele oefeningen. Enkele bekende casuïstiek die besproken worden zijn Ruimtevaart en PD café.
 3. Theorie
  De theorie wordt gekoppeld aan de besproken casuïstiek.
 4. Examen
  De cursus duurt twee dagen. Iedere cursusdag bestaat uit een deel theorie en een deel casuïstiek. De verhouding is ongeveer 50% / 50%. Na afloop van iedere cursusdag vindt een evaluatie van de dag plaats. Tenslotte wordt aan het eind van dag twee een eindevaluatie uitgevoerd

Neem voor meer informatie
contact op met René Menneken

Neem contact op